ADANA / YÜREĞİR - Dervişler Şehit Cevdet Özdaş İlkokulu

Mrt

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ilimiz Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen ağaç dikme şenliğine katılım gösterdi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü öğrencilerimizle birlikte kutladık.  Dönemin şartlarını anlatan canlandırmaların da yapıldığı törende başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi ve şanlı tarihimiz boyunca şehadete ertişmiş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle, saygıyla andık.

Mrt

Türk Kızılayı ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen okulumda "KAN"PANYA var etkinliğimizi Dervişler Ortaokulu ve Hayme Ana Anaokulu okullarımızla birlikte yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tolga TEMİR'in de katılımları ile tamamlanan etkinlikte velilerimiz, öğretmenlerimiz ve kan bağışı yapan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

2024 2025 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle okulumuza yeni kaydolan 1. sınıf öğrencilerimizden kademeli şekilde başlamak üzere belirlenen yeni formamız görsellerde belirtilmiştir.. Değerli velilerimize duyrulur.

Şbt

6 Şubat 2023'de yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilimizde ve diğer şehirlerimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda anma töreni düzenlendi. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yüzyılın afetinde kaybettiğimiz insanlarımızın acısı bugün gibi yüreğimizde. Memleketimiz ve milletimizin başı sağolsun.

Ara

Okulumuz 2-I sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Adnan FELEK  ile 29 Ekim’de Atatürk’e hitaben Anıtkabir’e mektup yazıp gönderdiler. Anıtkabir Müze Komutanlığı'ndan mektuplarımıza hitaben cevaplar elimize ulaştı. Komutanlığımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Ekm

Cumhuriyet'imizin 100. yılını öğrenci ve velilerimizle birlikte büyük bir coşkuyla kutladık. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi, minnet ve rahmetle yad ediyor, Cumhuriyet'imizin nice 100 yıllara ulaşacağının temennisiyle gurur duyuyoruz.

Ekm

"Adana Okuyor" Projesi kapsamında her gün 1 ders saati (40 dakika) idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm öğprencilerimiz birlikte kitap okuyoruz.

Ekm

2022/2023 BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavında başarılı olan öğrencilerimize hediyelerini Okul Müdürümüz Sinan AKYÜZ verdi. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ekm

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Erdoğan ÇİÇEK öğrencilerimizle Ekolojik Denge konusunda söyleşi yaptı. Kıymetli hocamıza teşekkür ederiz.

Eyl

Yüreğir Kaymakamı Sayın Mehmet AKSU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ÇELİK ve Şube Müdürü Sayın Kemal KAN okulumuzu ziyaret ettiler. İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet AKSU, öğrenci ve öğretmenlerimize yeni Eğitim Öğretim Yılı için başarılar diledi.

Eyl

Minikler Satranç Turnuvası'nda il birincisi olan takımımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ÇELİK'i ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ÇELİK öğrencilerimize tebriklerini belirtti ve sonraki turnuvalar için başarılar diledi.

Eyl

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programını öğrencilerimizle birlikte büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Yeni Eğitim Öğretim Yılının tüm ülkemize hayırlı olmasını temmenni eder, öğrenci ve öğretmenlerimize sağlık ve başarılarla dolu bir yıl olmasını dileriz.

Haz

İl geneli yapılan ilkokullar arası satranç turnuvasında şampiyon olduk. Turnuvaya okulumuz öğretmenlerinden Umut Gökşen ve öğrencileri turnuvayı şampiyon olarak tamamladılar. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılar dileriz.

May

Okulumuz 3.sınıf zümre öğretmenlerimiz ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları "Yapay Çevre Maketleri Sergisi" açıldı. Öğrencilerimizin gerçek hayat ve hayal dünyalarını birleştirdikleri maket ürünler okulumuz konferans salonunda sergileniyor. Kıymetli öğretmenlerimiz ve değerli öğrencilerimize çalışmalarından ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz.